fbpx

Wanneer ZwangerFit® en MamaFocus?

Tijdens de zwangerschap gebeurt er veel in het lichaam. De spieren en bandjes in het hele lichaam worden slapper om de bevalling zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit is vooral belangrijk bij het bekken en de lage rug om ruimte te maken voor de doorgang van de baby. Anderzijds zorgt deze laxiteit in je banden en spieren ook voor verminderde stabiliteit rondom het bekken. Veel vrouwen krijgen tijdens of na de zwangerschap instabiliteitsklachten die je in de toekomst kunnen beperken met alledaagse activiteiten. Het ZwangerFit® en MamaFocus programma gaan je hierbij helpen!

ZwangerFit® en MamaFocus zijn los van elkaar te volgen.

Onze programma’s worden vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Plan een afspraak

ZwangerFit®

Werk preventief en blijf pijnvrij met ons programma van 12 weken in Sint-Oedenrode!

Het lichaam wordt letterlijk losser als voorbereiding op de geboorte van de baby. Wij gaan je helpen om voldoende kracht en stabiliteit te behouden, zodat je er alles aan gedaan hebt zo min mogelijk bekken- of rugpijn te krijgen.

Tijdens de actieve lessen wordt er aandacht besteed aan uithoudingsvermogen, kracht en een goede houding. Door op een verantwoorde manier te blijven bewegen, onder begeleiding van fysiotherapie, behoud je je fitheid en kun je klachten voorkomen. De fysiotherapeut kan vroegtijdig signaleren, adviseren en indien nodig verwijzen. Daarnaast wordt iedere les afgesloten met een coaching van 15 minuten, waarin verschillende onderwerpen omtrent zwangerschap/bevalling aan bod komen.

  • Instromen vanaf 12 weken zwangerschap
  • Uitgebreide intake (screening en onderzoek)
  • Mogelijkheid om onder begeleiding te blijven trainen tot uitgerekende datum
  • Reader met informatie uit de coaching lessen
  • 12 lessen van 60 minuten training en 15 minuten coaching
  • 5 MamaFocus lessen na de bevalling

De coaching en training vinden plaats op maandagavond van 19.00 -20.15 uur.

MamaFocus

Zoals eerder verteld gebeurt er veel in het lichaam tijdens en na de zwangerschap. De bevalling is een zware taak, waarna je simpelweg even moet herstellen. Na de bevalling zitten de hormonen nog volop in het systeem, dit zorgt ervoor dat je de eerste weken nog geen volledige steun hebt van de banden en gewrichten.

Gedurende de eerste 6 weken na de bevalling word je steeds fitter en sterker. Dat is het punt dat je bij ons mag beginnen met het aansterken. Na 6 weken is het lichaam dermate hersteld voor het MamaFit programma. In het geval van een keizersnede moeten we vaak iets langer wachten. Dit heeft te maken met het doornemen van de buikspieren. De buikspieren moeten eerst volledig herstellen alvorens we aan de slag kunnen. In sommige gevallen herstellen de buikspieren dermate goed dat je al eerder kan starten, het is dan verstandig dit met de gynaecoloog te bespreken.

Voordat we beginnen controleren we samen of je lichaam klaar is om weer te sporten. Dit doen we middels een aantal kleine fysiotherapeutische testjes. Vervolgens bekijken we samen wat je doelen en wensen zijn. Op deze manier passen we samen je oefeningen aan, zodat je doelgericht aan de slag kan. Het MamaFocus-programma is onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Tarieven

De ZwangerFit® cursus en training is afneembaar vanaf €8.- per week. Verschillende aanvullende verzekeringen bieden een vergoeding voor deze ZwangerFit® cursus. Het tarief is afhankelijk van de dekking van je zorgverzekering. Heb je bij ons de ZwangerFit® cursus gevolgd, dan heb je recht op 5 lessen MamaFocus.

Gratis proefles aanvragen!
ZwangerFit® v.a. €8.- p/wk

Overige diensten