fbpx

Eerdere fysiotherapie leverde niets op. Hierbij werd gefocust op training van de bovenbeenspieren. Training van de bovenbeenspieren gaf geen verandering in het herstel van haar blessure.

Tijdens onze eerste behandelingen hebben we onze focus gelegd op de scheefstand van haar bekken en de blokkades in haar voeten wat invloed kon hebben op haar klachten. Ondertussen zijn we nog specifieker gaan trainen waarbij de focus werd gelegd op stabiliteit en kracht van de benen, billen, buik en rug.

We merkte dat haar bekkenscheefstand steeds opnieuw terugkwam en dat de spanning op de buitenzijde van haar benen hoog bleef. Hoewel ze steeds sterker en stabieler werd, loste het de pijn maar niet op.

Ze had ook last van wegzakkende voetgewelven wat voor de verhoogde spanning aan de buitenzijde van haar benen kon zorgen, hiervoor zijn zooltjes aangemeten.Toen we een paar maanden verder waren hebben we alles nogmaals geëvalueerd, omdat er geen vooruitgang waarneembaar was in de pijn.

Vanuit de osteopathie is bekend dat er een link bestaat met de bovenbeenspieren en de darmen. Ondanks de osteopathische technieken op de darm, bleef het bekken in een spanningsveld staan.

Uiteindelijk hebben we het samen gehad over haar stoelgang, hierin gaf ze aan dat ze hier al heel haar leven moeite mee had, vanaf dat ze nog een baby was. Dit was voor ons een signaal! Ze moest namelijk gewiegd worden en kreeg al heel vroeg vanuit de huisarts gelletjes om de stoelgang te bevorderen, echter is er nooit naar de oorzaak hiervan gekeken.

Omdat het al aanwezig was toen ze een baby was, dachten we al snel aan melk, dit krijg je namelijk meteen binnen als baby. We zijn meteen een week gestopt met melkproducten om te kijken wat dit deed. Wat bleek: de pijn was zo goed als verdwenen en ze kon beter naar het toilet. Dit was in het begin moeilijk te geloven, dus we lieten haar weer starten met melkproducten en wat denk je? De pijn kwam direct weer terug.

Ze is gestopt met melkproducten en heeft sindsdien geen kniepijn meer gehad. Haar darmen reageren wel flink als ze melkproducten tot zich neemt.

Fysiotherapie afspraak maken

Heb je fysieke klachten aan je rug of heup? Plan dan direct een afspraak en kom deze week nog langs! Wij gaan er voor zorgen dat de klachten tot het verleden behoren.

Afspraak maken