fbpx

Vervolgens zijn we in haar geschiedenis gedoken, wat is er veranderd en sinds wanneer heb je de eerste keer deze klachten gekregen? Zijn er andere dingen die momenteel of in het verleden hebben gespeeld en gebruik je nieuwe medicatie?

Ze gebruikte al jaren anticonceptie in tabletten, nu heeft sinds kort een spiraal laten zetten. Op advies van de gaenecoloog dient ze ook haar anticonceptie te blijven gebruiken, dit omdat ze bekend is met een aandoening op haar eierstokken.
Na overleg zijn we tot de conclusie gekomen dat haar rugklachten waarschijnlijk zijn begonnen toen ze ook begon met anticonceptie en dat het nu heviger is geworden na het plaatsen van het spiraaltje. Daarnaast kwamen we tot de conclusie dat haar aandoening op haar eierstokken ook tot spanningen kon leiden, dus hier moesten we wat mee.

In eerste instantie wilde de gaenecoloog niet mee in dit verhaal, maar na overleg zijn we toch tot de conclusie gekomen dat we moesten stoppen met anticonceptie, want vermoedelijk komen haar klachten daar vandaan. Vervolgens is er een MRI gemaakt om te kijken of er spanningen vanuit haar geslachtsorganen invloed hebben op de lage rug. Dit bleek het geval: er zaten verklevingen van de eierstokken vast op het bekken en de lage rug.

Na het operatief verwijderen van de verklevingen en het stoppen met anticonceptie werd de rugpijn al vele malen minder. Vervolgens zijn we gaan werken op het bewegingsveld van de klein-bekken organen om ook daar ruimte te creëren.

Na een aantal behandelingen werd de rug en buik losser en kreeg mevrouw minder last van haar lage rugpijn.

Fysiotherapie afspraak maken

Heb je fysieke klachten aan je rug of heup? Plan dan direct een afspraak en kom deze week nog langs! Wij gaan er voor zorgen dat de klachten tot het verleden behoren.

Afspraak maken