fbpx

Dry Needling

Heb je last van pijn en spanning in een spier die maar niet wil verdwijnen? Is er sprake van uitstralende pijn in de arm of het been? Dan kan Dry Needling een goede oplossing zijn voor het verhelpen van je klachten.

Je hebt vast wel eens gehoord van Dry Needling. Wij ervaren dat veel mensen via anderen horen over Dry Needling. Vaak zijn dat dan verhalen van naasten die vertellen dat ze al maanden klachten hadden, waarna Dry Needling een oplossing bood.

Hoe komt dat?

Een spier blijft soms in een verkrampte toestand en komt hier niet meer uit, ook niet door verschillende massages. Waarom werkt Dry needling dan wel? Bij Dry Needling gaan we gericht op deze verkramping werken. Met Dry Needling wordt er een droge, dichte acupunctuurnaald in de spier aangebracht. Op het moment dat we de pijn-uitlokkende-structuur raken ontstaat er een krachtige aanspanning van de spier, dit noemen we een twitch. Deze krachtige aanspanningen zorgen ervoor dat de spier vervolgens ontspant.

Triggerpoints

Iedere spier bestaat uit spiervezels, deze spiervezels moeten bij het aan- en ontspannen ten opzichte van elkaar bewegen. Bij een triggerpoint blijven een aantal vezels in de spier gespannen staan en kunnen ze niet meer ontspannen. Bij iedereen zijn triggerpoints aanwezig, maar het is niet zo dat ze bij iedereen ook klachten geven.

Triggerpoints ontstaan vaak acuut of zijn chronisch aanwezig.
Acute triggerpoints ontstaan vaak door een verkeerde beweging waarbij de spier in een verkrampte toestand komt te staan. Dit soort verkrampingen zie je vaak in de lage rug en nek, vaak geeft men aan een verkeerde beweging gemaakt te hebben, waarna het erin schoot.

Pijnklachten waarbij Dry Needling kan helpen:

  • Pijn
  • Stijfheid
  • Uitstralende pijn
  • Tintelingen in het arm of been
  • Hoofdpijn
  • SI en bekkenpijn
  • Bekkenpijn tijdens de zwangerschap

Afspraak maken voor Dry Needling

Heb je pijnklachten of triggerpoints? Onze fysiotherapeuten doen gericht onderzoek en kunnen bepalen of Dry Needling een optie voor je is.

Neem contact op