fbpx

Medical taping

Fysiotherapie Sint-Oedenrode, FysioFocus, behandelt ook met taping. Het liefst werken wij met Medical Taping. Het voordeel van deze tape is dat die elastisch is. Elasticiteit in de tape is vaak wat comfortabeler dan de reguliere witte tape. Daarnaast kun je op deze manier ook gewoon het gewricht blijven bewegen. Wat denk je dat er gebeurt als we een enkel volledig vast tapen, zodat die bijna niet meer bewogen kan worden? Beweging is juist goed en zorgt voor meer doorbloeding en beter herstel!

Wist je dat deze tape verschillende kleuren heeft? Van oorsprong zeggen de Japanners dat de kleur die het beste bij iemand past, het beste blijft zitten. Dit hebben wij in het begin ook geprobeerd, maar onze ervaring is dat zwart het beste blijft plakken. Het fijne aan deze tape is dat je er ook gewoon mee kunt douchen.

Hooikoorts behandeling

Wist je dat Medical Taping ook goed werkt bij hooikoortsklachten? Medical Taping heeft een kalmerende en ondersteunende werking op het bindweefsel. De tape prikkelt het gebied met de sensoren die verantwoordelijk zijn voor aansturing van de longen.
Als gevolg van die prikkeling reageert het zenuwstelsel met een allergisch reactiemechanisme, wat ervoor zorgt dat het systeem tot rust komt. Veel mensen hebben al vrij snel minder klachten met deze tape. Wil je het proberen? Maak dan een vrijblijvende afspraak!

Uit onderzoek blijkt dat na een 3e sessie de klachten al drastisch verminderd zijn, de taping moet wel gedurende het hooikoortsseizoen gebruikt blijven worden voor het optimale effect. De tape blijft ongeveer 4 tot 7 dagen zitten en moeten we wekelijks vervangen.

Fysiotherapie afspraak maken

Denk je dat taping iets voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak met onze fysiotherapeut.

Neem contact op

Overige diensten