fbpx

Sportrevalidatie

Wij hebben veel ervaring met sportblessures, dit komt doordat we bij 2 voetbalclubs het aanspreekpunt zijn. We zijn meerdere malen per week actief bij zowel RKSV Rhode, als bij DVG Liempde. Bij deze voetbalclubs houden we het sportspreekuur waar leden van de clubs bij ons terecht kunnen met klachten.

Sportblessure revalidatie

Revalidaties na sportblessures zijn divers, er zijn relatief simpele blessures als een hamstringblessure of complexere blessures zoals kruisbandletsels en meniscusproblemen. (Voorste) kruisband- en meniscusletsels zijn zware blessures, vaak met een lang revalidatietraject. Deze blessures worden zowel mét als zonder operatie aangepakt.

Wel of geen operatie

Het is een lastige keuze of je wel of niet geopereerd wil worden, dit is afhankelijk van veel factoren. Welke sport wil je kunnen beoefenen met je klacht? Wat voor werk doe je? Wat is je leeftijd? Ben je eerder geopereerd aan je knie? Wij als fysiotherapeut, kunnen je helpen met het maken van deze keuze. Wist je dat 20% de voorste kruisband opnieuw afscheurt? Daarnaast komt ook niet iedere sporter weer op het oude niveau als voor de operatie.

Revalidatie zonder operatie

De revalidatie zonder operatie duurt zo’n 4 maanden, we focussen ons met name op het trainen van kracht en stabiliteit. Vervolgens moet je weer vertrouwen zien te krijgen in de knie en mag je er niet vaak doorheen gaan. Ten slotte is het belangrijk om in de toekomst zelfstandig te blijven trainen, doe je dit niet dan verlies je de kracht en stabiliteit van de knie. Dit kan vervolgens weer voor extra klachten zorgen.

Voorste kruisband- of meniscusoperatie

Wanneer je kiest voor een voorste kruisband- of meniscusoperatie, is de operatie slechts het begin. De kruisbandrevalidatie is een lang en zwaar traject, dat zo’n 9-12 maanden zal duren. Herstellen na een meniscusoperatie duurt vaak zo’n 4 maanden. De eerste weken van de revalidatie komen we bij je thuis, rust is dan het belangrijkste. Vervolgens kom je naar de praktijk en gaan we voorzichtig starten met trainen. Discipline en doorzettingsvermogen zijn extreem belangrijk.

Terug op wedstrijdniveau

De laatste fase van het herstel is de return-to-play fase. Hierin gaan we je klaarstomen om weer op wedstrijdniveau te komen, waarbij je weer kan aansluiten bij het team.

Revalidatie onder beste omstandigheden

Omdat onze praktijk gevestigd is binnen hetzelfde pand als Basic-Fit, kunnen wij revalidanten onder de beste omstandigheden revalideren. Wij zijn dan ook bevoorrecht om gebruik te maken van alle faciliteiten van deze sportschool, wij zijn er erg trots op dat we de beste revalidatie-omstandigheden uit de omgeving kunnen bieden.

Fysiotherapie afspraak maken

Heb je last van een sportblessure en wil je hulp bij het revalideren? Plan dan direct een afspraak en kom deze week nog langs! Wij gaan er voor zorgen dat je weer helemaal hersteld.

Neem contact op