fbpx

Fysiotherapie

Wist je dat fysiotherapie sinds 1 januari 2006 direct toegankelijk is? Dit betekent dat je zonder verwijzing direct naar de fysiotherapeut kan. Onze fysiotherapeuten in Sint-Oedenrode werken met het lichaam als één geheel. Een blokkade in de voet heeft uitwerking op de knie, maar tegelijkertijd ook op de heup en het bekken. Wist je dat er na het verstuiken van de enkel vaak rugklachten ontstaan? Moeten we in dit geval aan de voet werken of juist aan de rug? Fysiotherapie is erg veranderd, vroeger werd er vooral gemasseerd op de pijnlijke plek. Fysiotherapie FysioFocus in Sint-Oedenrode focust op de kern van je probleem!

Plan een afspraak

Fysiotherapie behandeling

Wil jij ook eens van die klacht af? Hoor jij ook al je hele leven dat je geen goede houding hebt? Bij FysioFocus, fysiotherapie Sint-Oedenrode kijken we naar het individu. Waarom komt jouw lichaam in de problemen? Is je houding echt zo verkeerd of ligt de oorzaak ergens anders? Met fysiotherapie kunnen we je helpen met allerlei lichamelijke klachten.

Fysiotherapie wordt vergoed door de zorgverzekering. Controleer je polis om te kijken hoeveel behandelingen je vergoed krijgt.

Tarieven

Hoe werkt fysiotherapie?

Zoals besproken is fysiotherapie sinds 1 januari 2006 direct toegankelijk. Je hoeft niet meer naar de huisarts om een verwijzing te vragen en mag direct bij ons een afspraak maken.

Tijdens de eerste fysiotherapie-afspraak starten we met het opslaan van de gegevens, op deze manier kunnen wij de facturen altijd direct naar je zorgverzekeraar sturen en hoef jij je daar geen zorgen over te maken.

Daarna beginnen we met het vraaggesprek, de zogenaamde fysiotherapeutische anamnese, het is belangrijk om te weten wat de hulpvraag is en wat je graag zou willen. Tijdens dit intakegesprek vragen we naar het moment dat de klachten zijn begonnen, hoe lang de klachten momenteel al spelen, wat de grootste belemmeringen zijn en wat je eventueel weer zou willen kunnen. We zijn ook benieuwd naar eerdere blessures of operaties en of je eerder fysiotherapie hebt gehad voor deze klacht. Als het vraaggesprek compleet is en we een eerste beeld van de klacht hebben, starten we het fysiotherapeutisch onderzoek. In dit onderzoek zijn we met benieuwd naar het functionele bewegen, dit betekent dat we je bewegingen als zitten, staan of lopen laten maken, waarbij we kijken naar hoe het lichaam beweegt. Na dit functionele onderzoek gebruiken we specifieke onderzoeken of testen om onze diagnose te bevestigen of te ontkrachten. Als we een duidelijk beeld hebben wordt er gekeken of wij je kunnen behandelen of dat we eventueel moeten samenwerken met een andere specialist.

Vervolgens starten we de fysiotherapie-behandeling waarbij we werken aan de besproken doelen. Vaak starten we met voorwaarden scheppen om “normaal” te bewegen, denk dan aan meer ruimte geven in gewrichten of minder spierspanning creëren. Als dit optimaal is gaan we aan de slag met de functionele behandeling, zodat we de klacht in de toekomst proberen voor te zijn.

Overige diensten